Frankrijk
Land
Gebied

Flottielje zeilen Corsica, vanuit Portisco, Sardinië

Zomer 2022 een 2 weekse special op 16 juli en 3 september!

We bieden u een nieuwe unieke flottielje bestemming aan: 
flottielje zeilen in Corsica met Nederlandse begeleiding, deze flottielje begeleiden we zelf!
Combinatie van Corsica en Sardinië, geniet van de prachtige omgeving, mooie baaien, heerlijk zeilen met goede wind en de voortreffelijke Franse en Italiaanse keuken.18 juli en 5 september 2 weekse Corsica Special
Super mooie Ankerstops
2 landen flottielje
Gezelligheid maar ook veel vrijheid

Twee weekse Corsica Flottielje

De start is vanuit Portisco, Sardinië, wat goed te bereiken is. Per vliegtuig of met eigen auto en de ferry.

Deze zomer 2 weekse start op 16 juli en op 3 september!

De zeiltocht ziet er globaal als volgt uit:
Na ongeveer 2 dagen maken we een korte oversteek en lopen de eerste plek op Corsica aan. Vervolgens verblijven we ongeveer 1 week in Corsica waarna we langzaam aan via de Maddalena Archipel bij Sardinië weer terugzeilen naar Portisco.

Bonifacio is een unieke ervaring, het is prachtig om met uw eigen zeiljacht tussen de krijtrotsen de diepe natuurlijke fjord binnen te varen. Na een paar dagen van rust in de ankerbaaien vaart u hier de hectiek binnen met vele toeristen en luxe megajachten.
Langs de kade liggen de cafés, restaurants en winkels op u te wachten. De oude vestingstad met smalle steegjes bevindt zich vlakbij op een kwartiertje wandelen en biedt veel fotomomenten.

Op ongeveer 1 uur varen vanaf Bonifacio liggen de Lavezzi eilanden, een prachtig beschermd natuurgebied van Corsica waar u tussen enorme afgesleten rotsen kunt ankeren om te genieten van een lunch en zwemstop. Het is er wel toeristisch maar vanaf uw eigen zeiljacht een unieke ervaring.

Golf de Sant’Amanza is een diepe baai met krijtrotsen en aan het einde een mooi zandstrand waar we vlak voor het strand ankeren. Op het strand is er gelegenheid om een surfplank of catamaran te huren voor degenen die even actief willen ravotten.
’s-Avonds kunt u eten in een beach restaurant, waar ze heerlijke gerechten serveren maar uiteraard kunt u ook zelf aan boord een maaltijd bereiden en van de prachtige omgeving genieten.

Rondinara is een prima lunchstop wanneer we onderweg naar Porto-Vecchio varen. Deze ronde baai heeft een fijn wit zandstrand en turkoois glashelder water wat direct uitnodigt om een duik te nemen.

Porto-Vecchio is een oude vestingstad die aan het einde van de diepe baai ligt. U kunt er voor anker liggen of als er plek is in de moderne marina. Vandaar is het een wandeling van 15 minuten naar het oude centrum wat hoog boven de marina uit torent,
In het oude centrum zijn vele restaurants, winkels en culturele dingen te bezichtigen.

Ten Noorden van Porto-Vecchio bevindt zich een mooie baai Pinarellu genaamd. Een fijn wit zandstrand met dennenbomen en enkele restaurants liggen te wachten op uw bezoek. Hier ankeren we op een diepte van ongeveer 5 meter op een uitstekende zandbodem. De actieve zeilers kunnen er ’s-morgens een heerlijk rondje joggen en genieten van de prachtige natuur en het uitzicht op de flottielje groep met zeiljachten. 

Na een zeiltocht van ongeveer 15 mijl zijn we weer terug in de Maddalena archipel waar we voor anker kunnen bij Santa Maria, Budelli of een andere prachtige baai.

Vervolgens zeilen we nog een paar dagen langs de Costa Smeralda en kunnen eventueel ook richting het zuiden nabij het bijzondere eiland Tavolara.
Uiteraard afhankelijk van het weer kiezen we weer een mooie ankerbaai.

Deze 14 daagse zeiltocht biedt aan ieder interessante mogelijkheden en de afstanden wisselen elkaar af en bedragen tussen de 10 en 25 mijl.

Ankeren in Corsica en Sardinië

Houdt er rekening mee dat de meeste baaien ook door zwemmers vanaf het strand worden gebruikt. Het is daarom verboden dicht bij het strand te motoren. Gaat u met de bijboot aan wal, roeit u dan zoveel mogelijk in deze gebieden.
 

Naast de 14 daagse Corsica special kunt u ook meezeilen met de Sardinië flottielje. In 2011 zijn we met deze flottielje gestart. Het seizoen zit er nu net op en dat was weer een groot succes!! We hebben van half juni tot half september gevaren waarbij de kindervakantie periode als snel volgeboekt was. We varen dan met maximaal 10 schepen.
Sardinië is een heel bijzonder zeilgebied, wij vinden dit het Caribische gebied van Europa.


Zeilen in gezelschap op uw eigen jacht ...

Wilt u in 2022 met ons mee flottielje zeilen in Corsica of Sardinië? Boek dan zo vroeg mogelijk.

Bent u niet aan de schoolvakanties gebonden, dan zijn de maanden juni, eind augustus/begin september heerlijk om te zeilen in Sardinië. Het is lekker rustig, maar wel al mooi weer. Maar ook dan is het verstandig om op tijd te boeken. U heeft dan nog alle keus en de hoogste korting. U kunt met ons mee vanaf half juni!!Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Mirjam en Joost
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline