Zeilen in Turkije
Land
Gebied

Zeilen in Turkije, super gastvrij!

Zelfs in het hoogseizoen nog relatief rustig is op het water.

U vindt altijd wel een mooie ankerplek in één van de honderden ongerepte baaien. Gastvrijheid is het levensmotto van de Turken!

Zeilen in Turkije is volgens ons het meest ondergewaardeerd van alle mediterrane charterbestemmingen terwijl de Turken zo gastvrij zijn. Wij zeilen nu al drie jaar in Turkije en wij zien geen reden om ergens anders heen te gaan. Het landschap is spectaculair en de opeenvolging van veilige natuurlijke baaien met daarin kleine restaurants spreken ons enorm aan. Gedurende het hele seizoen staat er een goede zeilwind!

Zeilen in Turkije. Turkije, super gastvrij!

Zeilen in Turkije is mogelijk met losse jachtverhuur (ook wel bareboat genoemd) en zeiljachten met schipper vanuit 4 basissen.

Ook kunt u flottielje zeilen vanuit Bodrum en Fethiye. 

  • Bodrum, waar we drie havens gebruiken
  • Marmaris
  • Goçek en
  • Fethiye

Voor achtergrond informatie over Fethiye, Gocek, Marmaris en Bodrum klik hier.

Zeilen in Turkije vanuit Bodrum, het St Tropez van Turkije

Het Bodrum gebied heeft drie luxe havens. Eén in Bodrum zelf, en de anderen zijn nieuwer en hebben onze voorkeur en dit zijn Turgutreis en Yalikavak. Bodrum stad is levendig en leuk om te ontdekken en ligt op een steenworp afstand van de haven. Turgutreis is een klein oord met een voortreffelijke moderne haven slechts enkele honderden meters van de stad. Sportduiken direct voor de kust met de Poseidon duikboot is een aanrader. Yalikavak is een andere klein stadje met veel te zien en te doen en heeft een nieuw aangelegde haven. Hoewel er een flinke wind staat in de zomer is het Bodrum gebied een van de meest flexibele zeilverhuur basissen in Turkije die drie specifieke tocht mogelijkheden biedt nl een startplek voor de Griekse Dodecanese, de golf van Gokova, 
Symi en de golf van Datca.

Zeilen in Turkije vanuit Marmaris, toeristisch hoogtepunt

Netselmarina in Marmaris is de thuishaven van de grootste chartervloot in Turkije. Het is omringd door restaurants en boetiek winkels en op slechts enkele meters afstand bevindt zich de stad, een goede basis om de Turkoois Kust te ontdekken. Iets verder buiten de stad liggen de oorden voor het massatoerisme en dit deel van de stad spreekt ons minder aan. De bazaar biedt de mogelijkheid om koopjes te scoren en weg van de boulevard kunt u van een lokaal Turks restaurant genieten.

Zeilen in de baai van Gocek en Fethiye, hét watersport Mekka!

Goçek en Fethiye delen dezelfde baai en liggen op 40 minuten afstand van Dalaman luchthaven. Goçek is het watersport Mekka voor velen, Turkse en buitenlandse zeilers. De prijzen liggen hierdoor op een hoger niveau en de restaurants aan de boulevard vragen soms meer geld dan nodig. Veruit het beste restaurant is Can aan het begin van de pier van de Skopea Marina. Weg van de kust kunt u Limon proberen, het kost de helft en de kwaliteit is beter. Het Kebab hospitaal in de hoofdstraat is ook een aanrader.

Wilt u in de baai van Gocek en Fethiye gaan varen dan raden we u aan te starten vanuit Fethiye of Gocek en gedurende de week met uw schip een bezoek te brengen aan Goçek of Fethiye. De havens bezitten over alle moderne en comfortabele faciliteiten en liggen op slechts 200 meter van de bloeiende stad. De bazaar in Fethiye is altijd een bezoek waard en de wekelijkse markt is iets om te onthouden. Megri restaurant in Fethiye in het centrum van de bazaar is een aanrader en ook de vismarkt is een leuke belevenis.

Als u twee weken boekt kunt u eerst richting het Oosten zeilen voorbij de 7 kapen naar Kalkan en Kas voor een rustig en indrukwekkend landschap. Een 7 daagse tocht in en rond de baai is een van de beste introducties in dit gebied. De zee is nooit ruw, overal zijn er prachtige ankerplekken en baaien dus u hoeft niet naar een jachthaven.

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie Raijmakers
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline