Gocek en Fethiye

Zeilen in Turkije, Gocek en Fethiye, fantastisch vaargebied

Onze basis in Gocek ligt geweldig beschut in een grote natuurlijke baai. In Gocek kunt u 5 jachthavens vinden en de Turken noemen het ook wel het St Tropez van Turkije. Toch blijft Gocek ook typisch Turks. De stad biedt alle faciliteiten die u zich wenst om inkopen te doen voor een heerlijke zeilweek. Verder zijn er talloze restaurants te vinden waar men heerlijk kan genieten van de Turkse keuken. De moderne haven van Fethiye is ook een heel goed uitgangspunt voor een heerlijke zeilvakantie. Vanaf de haven loopt u in enkele minuten naar de stad.

vele kleine baaitjes met prive restaurant
Heel beschut varen in de baai
Mooie natuur
elke dag vers gebakken Turks brood

Geniet van een ontspannen zeilvakantie in de beschutte Golf van Fethiye en Gocek.

De grote baai van Gocek en Fethiye herbergt meer baaien dan u in een week vakantie kunt bezoeken. U zeilt tussen de talrijke eilandjes door en bent u eenmaal goed ingeslingerd dan kunt u het ruimere sop kiezen en de kust volgen naar de volgende ongerepte beschutte baai met weer een geweldig restaurant.

Klik hier om meer te lezen van de historie van de baai en een beschrijving van de mooie baaien!

Wij hebben zelf 6 jaar de flottielje in Turkije begeleidt, vanuit Gocek en kunnen u alles vertellen over dit fantastische vaargebied.

Onze vloot bestaat uit schepen van de volgende werven: Jeanneau, Beneteau, Bavaria, Gib Sea, Hanse en een aantal Nautitech en Lagoon catamarans.

De jachten zijn in nieuw staat en worden zeer goed verzorgd. Het bouwjaar van de meeste jachten ligt tussen 2000 en 2010. Wij streven ernaar zoveel mogelijk jonge schepen in de vloot te hebben zodat ze altijd aan de nieuwste eisen voldoen.

[29.00/36.64/8.00]

 

Zeil ervaring en vaarbewijs nodig om te zeilen in Turkije

Voor het individueel huren van een jacht is het een vereiste dat minimaal één opvarende goede ervaring heeft als schipper op een kajuitzeiljacht en in het bezit is van een vaarbewijs. Hij of zij moet alle handelingen op een jacht kunnen uitvoeren en onder alle omstandigheden met kennis van zaken beslissingen kunnen nemen (navigatie, marifoonbediening, haven en anker manoeuvres, kennis van het vaarregelement, etc).

Wilt u liever in groepsverband zeilen, dan kunt u zich aansluiten bij onze flottielje.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Voor Fethiye vliegt u op Dalaman, Martinair vliegt rechtstreeks op Dalaman. Voor een ticket moet u ongeveer 350 euro per persoon rekenen. De haven van Fethiye ligt op 40 minuten met de auto vanaf het vliegveld. Gocek ligt een kwartier dichter bij de luchthaven. Uiteraard regelen wij de transfer voor u als u dat wilt.

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Herma
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline