Canarische eilanden
Land
Gebied
Bestemming voor het hele jaar.
ruime keuze aan schepen
super mooie routes mogelijk
Goede lunch anker plekken

Alternatief voor de Cariben

De Canarische eilanden zijn een bestemming om het gehele jaar door te zeilen, met warm water en vele interessante plekken om per zeilboot te ontdekken. Zijn aantrekkingskracht is groot in de Noordelijke winter als alternatief voor de verder weg gelegen Cariben, Seychellen of Thailand.

De Spaanse charter bedrijven hebben een dubbel seizoen waarbij ze enkele jachten verplaatsen van de Balearen naar de Canarische eilanden in november en terug naar de Balearen in mei. Als resultaat hiervan zijn er soms interessante lange afstand ‘delivery’ trips te maken.

Zeilen Canarische eilanden, een bestemming voor het hele jaar.

Vanaf Schiphol vlieg je in 4 uur naar de Canarische eilanden. Er is maar 1 uur tijdverschil. Dit maakt de Canarische eilanden een goede mogelijkheid voor een één weekse winter pauze terwijl de Cariben en Thailand te ver weg zijn om slechts één week te gaan.

De zeilcondities vragen een ervaren bemanning. U kunt er behoorlijk sterke winden verwachten tussen de eilanden. 

We bieden zeiljachten in Sta. Cruz de Tenerife, Gran Canaria en enkele in Lanzarote. Als u naar Tenerife wilt, vlieg dan naar Noord Tenerife. Voor Gran Canaria vliegt u het beste naar Las Palmas.

Tenerife

Het eiland Tenerife is gelegen in de Atlantische Oceaan tussen de subtropische en gematigde zones. Tenerife ligt voor de kust van Afrika en is slechts een paar uur vliegen van het hart van Europa. 

Met zonneschijn en constante Noordwestelijke winden gedurende het hele jaar biedt Tenerife uitstekende zeilmogelijkheden. De ervaring van de bemanning dient te liggen op het niveau van ‘coastal skipper’. U vaart tenslotte op de Atlantische Oceaan. 

Indien u Tenerife als startpunt neemt dan heeft u de mogelijkheid om drie onaangetaste eilanden te bezoeken; La Palma, La Gomera en El Hierro. Deze eilanden zijn spectaculaire vulkaan bergen met voldoende goede havens en marina’s.

Tijdens het zeilen in de Canarische eilanden kunt u met wat geluk dolfijnen en walvissen zien. Tenerife heeft een uitzonderlijk mild klimaat met aangename temperaturen terwijl de spectaculaire kust wordt overstroomd door het warme en heilzame water van de Atlantische Oceaan.[-15.61/28.09/4.00]

 

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie Pietersen
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline