Fethiye

West route richting Marmaris

Westroute

Dag 1 Aankomst in Gocek, kennismaking met schip en flottielje leiding en boodschappen doen. ’s-Avonds gezellig eten in een restaurant.

Dag 2 Sarsala, een lekkere zeiltocht van ongeveer 15 mijl naar een van de vele mooie baaien in dit gebied en alleen per boot te bereiken. Geniet van de gastvrijheid en het eten in het restaurant. ’s-Avonds heerlijk bij het kampvuur nog even napraten met een glaasje.

Dag 3 Asi Koyu, een zeiltocht buiten de baai van Fethiye ongeveer 25 mijl. Deze baai ligt tussen de hoge rotsen, het land insnijdende baai, die vanaf zee nauwelijks zichtbaar is. We liggen aan mooringboeien voor het strand. Een eenvoudig restaurant op een zeer mooie locatie. 

Dag 4 Marmaris, opnieuw ongeveer 25 mijl over zee naar de baai van Marmaris. Het bruisende hart van deze kust! In Yacht Marina liggen wij prima met alle faciliteiten (zwembad, supermarkt, restaurant en bar).Per gratis ferryboot of per dolmus ben je binnen 20 minuten in het centrum van Marmaris waar altijd iets te beleven is.

Dag 5 Ecincek, een zeiltocht van 20 mijl. Een mooie leuke baai met de mogelijkheid om hiervandaan een prachtige excursie te maken. Dit is het overwegen waard! Met een kleine boot wordt een rivierdelta doorkruist met stops bij het schildpaddenstrand, de oude stad Kaunos, het vissersplaatsje Dalayan, zwavel en modderbaden en de Lycische koningsgraven.

Dag 6 Ruin bay (monastery bay), een lekkere tocht van 30 mijl met meestal ruime wind. In Ruin bay vindt u in het water de restanten van een klooster. Direct ernaast leggen wej langszij aan aan de steiger alwaar wej een warm welkom krijgen van de familie die ons een heerlijke avond op hun bootrestaurant bezorgd.
Voor de liefhebbers van een stevige wandeling die kunnen hun hart ophalen, een mooie wandeling naar een oud dorp in de bergen.

Dag 7 Gocek, wij varen langs Fethiye om aan het eind van de middag in Gocek af te meren. Laatste gezamenlijke avondmaaltijd en tijd om nog in het stadje rond te kijken.

© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline