Sardinië
Land
Gebied
Caribische anker baaien
Altijd goede wind om te zeilen
Veel megayachten te zien
Low cost vluchten

Wil je zeilen in Sardinië, boek dan op tijd!

Als Sardinië iets voor u is, en het zou zeker op uw wensenlijst moeten staan, boek dan vroeg want deze bestemming is heel populair!


              
Bekijk hier een ander filmpje over mooie baaien in Sardinië.

Sardinië is het tweede grootste eiland in de Middellandse Zee en slechts iets kleiner dan Sicilië die het grootste is. Het ligt in de westelijke Middellandse Zee voor de westkust van het Italiaanse vaste land en net ten zuiden van het Franse eiland Corsica, gescheiden door de smalle Straat van Bonifacio. Bergen domineren het binnenland van Sardinië, het hoogste punt is Monti del Gennargentu op 1.834 meter. De kust biedt een aantal van de mooiste stranden van de Middellandse Zee. De hoofdstad van Sardinië is Cagliari.

Er zijn enkele luchthavens die een goede bereikbaarheid mogelijk maken, namelijk; Alghero, Cagliari en Olbia. Alghero wordt onder andere gebruikt door de budgetmaatschappijen Transavia en Ryanair dus low cost vluchten van en naar Nederland. 

Het zeil charter seizoen in Sardinië loopt globaal van april tot eind oktober. Hoogseizoen is juli en augustus, wanneer de temperaturen (rond de 35 º C) en de prijzen op hun hoogst zijn. Mei, juni, september en oktober zijn zeker interessant. De prijzen zijn lager, de temperatuur is aangenamer en voor degenen die heerlijk willen zeilen zijn de omstandigheden optimaal in Sardinië.

Zeilen in Sardinië een prachtig vaargebied.

We hebben charter basissen in:

  • Alghero
  • Portisco
  • Santa Teresa
  • Carloforte/ Cagliari

Onze partners bieden bijna meer dan 50 jachten aan, en klanten die er zijn geweest zijn zeer tevreden over de service en vertellen ons over hun prachtige onvergetelijke vakantie.

prijslijst van de schepen in Portisco

[9.07/40.66/4.00]

Alghero

Alghero heeft een kleine chartervloot maar is uitstekend vertrekpunt om naar Corsica te zeilen en wordt rechtstreeks door Ryanair aangevlogen. De charter firma is dezelfde als in Portisco en dus er zijn regelmatig interessante one-ways in ons aanbod.

Portisco

Portisco ligt in het hart van de ultra modieuze Costa Smeralda, de stad is charmant en het zeilen is fantastisch in dit gebied. Door zijn ligging in het Noordoosten van het eiland, is het ook een goed vertrekpunt om naar Corsica over te steken. Easyjet vliegt op het nabijgelegen Olbia. Marina di Portisco is een natuurlijke groene baai en is ideaal voor het zeil toerisme en biedt een verscheidenheid van diensten in een warme en gastvrije omgeving. Met Portisco als begin van uw zeilvakantie kunt u naar een groot aantal bestemmingen zeilen zoals hierboven beschreven. Wij organiseren ook flottieljezeilen vanuit Portisco

Santa Teresa Galliura

Santa Teresa Galliura bevindt zich ook in de Noordoostelijke hoek en is het centrum van zeer bijzondere archeologische overblijfselen van Sardinië. Onze partner biedt opmerkelijk aantrekkelijke prijzen aan in het lage en midden seizoen. Onze gasten zijn in het bijzonder gecharmeerd van zijn service.

Carloforte

Carloforte is het buitenbeentje van dit kwartet omdat het in het Zuidwesten ligt. Dit gebied ontwikkelt zich zeer snel als een bijzonder zeilcentrum en onze klanten waarderen het enorm. Vlieg indien mogelijk naar Cagliari om deze basis eenvoudig te bereiken.


 

Alghero en omgeving

Alghero ligt in een prachtige omgeving met het natuurpark van Porto Conte en het marine Reservaat van Capo Caccia-Isola Piana. De oude stad met haar architectuur en haar steegjes is een edelsteen in het land van Sardinië. Haar afkomst dateert van rond de 12e eeuw, toen zij is gesticht door de adellijke familie Doria uit Genua. Veroverd door de Aragoneses en bewoond door de Catalanen heeft het nog steeds hun dialect en tradities. In de haven zijn er veel pieren om af te meren. "Banchina Dogana", onder de stadsmuur is het dichtst bij het oude centrum (Piazzetta Civica). We raden een bezoek aan Bombarde strand en Lazzaretto strand aan. 


Porto Conte

Porto Conte wordt beoordeeld als de meest klassieke baai van alle natuurlijke havens in de Middellandse Zee. Het is 6 km lang en 2,5 km breed. De kust bestaat uit kleine baaien half ondergedompeld door de zee, kliffen en het lange strand van Mugoni. De baai is vernoemd door Ptolemaeus "Portus Nympharum" (de haven van de Nymphen) door de helderheid van de groene en blauwe wateren. 


Capo Caccia 

Naar het zuiden ligt een kaap, een grote kalkstenen rotsen die opduikt uit de zee, en dit is Capo Caccia gelegen op een paar mijl afstand van Alghero. Aan de westelijke zijde haar kliffen, aan de binnenkant een natuurreservaat met prachtige planten en dieren, en een groot aantal mysterieuze grotten. Capo Caccia is beroemd om zijn grotten, vooral Neptunus’s Cave die men kan bereiken over zee of via een trap met de naam "Escala del Cabriol". 


Argentiera

Argentiera is een prachtige baai gevormd door twee stranden. Een grotere in het noorden en een kleinere in het zuiden genaamd Cala Onanu. Het kleine strand wordt gedomineerd door de houten gebouwen van Laveria. Op de achtergrond ligt het oude dorp gesticht rond de mijnen van lood en zink. Mijnen actief uit de 18de eeuw tot 1962. Argentiera is een prachtig voorbeeld van industriële archeologie. Het zand is grof met stenen en de zee is blauw en diep. De baai is niet beschermd tegen de wind. 


Stintino

De kust van Stintino is omringd door witte stranden van heel fijn zand en de zee is moeilijk te beschrijven door het groot aantal verschillende kleuren van het water. Beschut tegen de winden zijn wateren van Stintino altijd rustig en helder gedurende het gehele jaar. Het water buiten Stintino is aan de westelijke kant gemarkeerd door kliffen en mooie kleine baaien met smaragdgroene wateren. Voor het prachtige strand "Pelosa" vindt u Isola Piana (prive-eigendom) en Asinara, onderdeel van het Natuurpark "dell Asinara". Controleer de regels van het Park voordat u daar afmeert. 


Castelsardo

De kleine gemeente Castelsardo is, gelegen op een rotsachtige kaap van de Golf van Asinara, bezit nog steeds de volledige verdedigings muren. Het is een toeristisch dorp met vele restaurants, typische ambachtelijke winkeltjes van Sardinie waar u tapijten en vazen kunt kopen. 

De haven is van een hoog niveau met goede faciliteiten u zult genieten van de schoonheid van het land.

De prachtige stad Bosa bestaat uit twee gedeelten: het oudere middeleeuwse gedeelte wat aan de binnenzijde van het land aan de oevers van de rivier Temo ligt. Het andere, meer moderne, heet Bosa Marina en is gelegen aan de kust tussen een lange en breed strand en de rivier daarachter. 

De haven in de rivier wordt niet aangeraden in verband met de diepte van slechts 1,5 meter. Het is beter om in de baai voor het strand te liggen. Aan land zijn er vele restaurants om vis te eten. De regio is beroemd om de kreeft en ambachtelijke winkels met lokale producten. 


Isola di Maldiventre 

Sinis is een opvallend en belangrijk gebied. Het meest prominent zijn de roze kleuren van de flamingo s en het wit van de kwarts stranden, die zich bevinden in de kustgebieden (Marine Protected) en aangrenzende wetlands. Tharros is een oude Fenicische stad en van archeologisch belang. Op het eiland Mal di Ventre zijn er verschillende mooie stranden, vooral aan de oostelijke zijde: Cala van de Pontile, Cala Noord-Oost, Cala del Nuraghe en Cala dei Pastori. 

Isola di San Pietro is het tweede grootste eiland van Sulcitano. De kusten zijn hoog en rotsachtig,ingebed in de heldere zee. De noord en westkust worden gekenmerkt door rotsachtige kapen die afdalen in de zee, het enige strand van de kust bevindt zich is La Caletta. Naar het zuiden kunt u kleine baaien met zand in de rotsachtige kust vinden. Interessant om te zien zijn de verlaten mijnen. Carloforte is de stad gesticht tijdens het bewind van Carlo Emanuele III, door een kolonie van Ligurische vissers. Hun invloeden zijn nog steeds terug te vinden in het Ligurische dialect, in de Italiaanse keuken en in de gebouwen in het centrum. 


Bugerru 

In de Costa Verde is Bugerru ingesloten tussen twee grote kapen die uitlopen langs een klein dal naar de jachthaven, de enige goede en veilige afmeerplek. Interessant om te bezoeken zijn de oude mijnen. Rondom zijn er diversen stranden en baaien als onderdeel van de Costa Verde.


Ervaar zelf dit prachtig gebied eens en kom zeilen in Sardinië!

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Een gulet vakantie maken met meer dan 12 personen

Vlak voor de kust van Turkije liggen de Griekse Dodekanese eilanden die het absoluut waard zijn om te bezoeken. Dit zijn bijvoorbeeld Kos, Rhodos, Simi, Santorini, etc. De...

Lees verder
Booking Room
Voorbereiding op uw zeilvakantie
met onze Check in en out

Wat er van u wordt verwacht bij aankomst als u een jacht heeft gehuurd leest u in dit document. Ook vindt u hier een checklist waarop u uw schip moet controleren voor...

Lees verder
Booking Room
Welk vaarbewijs heb ik nodig om een zeiljacht te huren

Let op! Overal waar u zelfstandig wilt zeilen heeft u een vaarbewijs (ICC) nodig. Wilt u zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatië, Italië of in de andere landen zeilen dan moet ten minste één...

Lees verder
© 2020 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline