Cote d'Azur
Land
Gebied
Bereikbaar met de auto
Super ankerplekken
Tijdens de Mistral is het opletten geblazen
Ontbijten met koffie en croissant

De oude haven van Marseille ligt midden in het cetrum omringd door uitstekende restaurants.
In de haven van Pin Roland liggen de meeste van onze Franse jachten.
De Porquerolles eilanden zijn goed te bereiken vanuit deze basis en liggen vlakbij voor de kust. 

Zeilen in Frankrijk langs de Cote d Azur, ontdek de glamoureuze kust van de Franse Rivièra en geniet van de chique levensstijl.

De glitter en glamour van St. Tropez, Cap d’Antibes en Cannes liggen onder bereik hoewel de laatste op een behoorlijk stuk varen ligt. 

Een cruise langs de Franse Rivièra 

De Franse Rivièra strekt zich ruw genomen uit tussen Marseille en de Italiaanse grens. Het is één van de bekendste toeristische gebieden ter wereld. Leuke havenplaatsjes in typisch franse stijl zijn op korte afstand van elkaar te vinden.

Een kust met veel mogelijkheden en een meestal aangename wind. In de zomer kan er soms ook een Mistral waaien. Dan kunt u beter een dag een leuke haven opzoeken en iets op de wal gaan doen.
Er zijn veel gastvrije marina s langs de kust en bekende namen zoals Le Lavandou, Saint Raphaël, Fréjus en Port Grimaud. Voor vele zeilers het beloofde land, maar er valt in de omgeving meer dan genoeg te beleven ook voor gezinnen met kinderen. Mondaine badplaatsen als Nice, Cannes en Monaco zijn echte trekpleisters waar het prima flaneren en shoppen is.


[6.58/43.35/5.00]

Voor de vakantieganger die de drukte liever aan zich voorbij laat gaan zijn er echter genoeg alternatieven.
De drie eilanden, Île de Porquerolles, Île du Levant en Île de Port Cros, staan bekend als de Îles d Or.
Er zijn voldoende verscholen ankerbaaien en kleine jachthavens in dit gebied aanwezig.
De prijzen van de jachthavens liggen in de zomer wel op een hoog niveau. Proef de sfeer van Nice, Cannes, Antibes, St. Tropez en het prinsdom Monaco.

Een aanrader is de paradijselijke eilanden groep Porquerolles. Ook zijn er mogelijkheden om in de geschiedenis te duiken en oude gebouwen en musea te bezichtigen.

Op naar het avontuur

Voor de avontuurlijke en ervaren zeilers is een tocht naar Corsica mogelijk. Corsica een paradijs op aarde door zijn prachtige afwisselende natuur en culinaire specialiteiten. Calvi gedomineerd door haar fort Vauban, Propriano en Bonifacio aan de rand van de rotsen en kliffen. Kortom het is heerlijk om te zeilen in Frankrijk langs de Franse Rivièra. 

Het zeilen in dit gebied is een heel goed alternatief ten opzichte van de Costa Brava in Spanje. Griekenland, Kroatië en Turkije blijven echter de toppers met prachtige natuurlijke baaien en ankerplaatsen.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Monique
© 2024 ZonnigeZeilVakanties - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline